Op donderdagavond 3 oktober om 20.00 uur geeft Evert van de Veen weer een orgelconcert in de Grote Kerk van Harderwijk

Evert van de Veen werd geboren op 28 december 1963 in Voorthuizen. Al op jonge leeftijd begon hij met het volgen van orgellessen.

Na lessen te hebben gevolgd bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius, volgde een orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium

Aan het conservatorium studeerde hij het hoofdvak orgel bij Theo Teunissen. Na  zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen.
 
De in Voorthuizen woonachtige organist geeft jaarlijks vele concerten in Nederland. Om de concertprogramma’s die hij ten gehore brengt zo afwisselend mogelijk te houden en om de kwaliteit van zijn spel te verbeteren studeert Evert steeds weer op nieuwe composities. In februari 2020 vierde hij zijn 40 jarig organisten jubileum in de Gereformeerde kerk met een jubileumavond die door 750 mensen werd bezocht.

Hij gaf concerten in Duitsland, Oostenrijk België, Engeland,  Hongarije en Australië. In het voorjaar van 2024 gaf hij opnieuw concerten in West Australië, samen met de panfluitiste Henriëtte Doornenbal.
 
Evert is ook kerkorganist (“het mooiste aspect van mijn vak”). Hij speelt de zondagse erediensten in de Gereformeerde kerk van Voorthuizen, de Dorpskerk van Beekbergen en de Hervormde kerk (PKN) te Putten. Naast organist is Evert ook werkzaam als koordirigent. Op dit moment geeft  hij leiding aan koren te  Ederveen, Putten, Lunteren en Zwartebroek. Tevens werkte hij mee aan radio en t.v. uitzendingen.
Er zijn een aantal solo-orgel CD’s van hem verschenen waarop  hij te beluisteren is op orgels van Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.
Tevens zijn er verschillende  bundels met koraalbewerkingen voor orgel van zijn hand verschenen.
 
Het concert in Harderwijk begint met een fantasie over Psalm 77 van Feike Asma
Daarna werken van Walther, Bach, Böhm, Georg Andreas Sorge twee composities van Jan van den Berg over Morgenglas der Eeuwigheid, weer verder met Guilmant, Florance Beatrice Price en 2 werken uit de 1e Sonata van Becker. Afgesloten met psalm 56 van J.Propitius. Een concert om even voor vrij te maken.
 
Locatie Grote Kerk Kerkplein 2 te Harderwijk
Aanvang concert donderdag 03 oktober om  20.00
Kerk open 19.30 en vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk
 
Het volledige programma kunt u ook vinder op de website van het orgel.
http://harderwijk-orgel.nl/