v.v. Hierden begint seizoen met teleurstellende nederlaag bij DOS Kampen (2-1) wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag ging voor v.v. Hierden de competitie van start tegen DOS Kampen. De Kampenaren promoveerden vorig seizoen, net als v.v. Hierden, van de 2e naar de 1e klasse en daardoor zijn beide ploegen ook dit seizoen weer aan elkaar gekoppeld. De wedstrijden van vorig seizoen stonden vol van spektakel en spanning; alle ingrediënten voor een mooie seizoensopener dus.

Zoals zo vaak al tijdens de voorbereiding begon ook de eerste competitiewedstrijd onder stralende omstandigheden

De eerste minuten gingen over en weer en voor beide ploegen was het duidelijk even zoeken. DOS Kampen kwam na een minuut of vijf beter in de wedstrijd en nam de touwtjes in handen. v.v. Hierden had het hier lastig mee en liep veelal achter de feiten aan. Na 12 minuten voetballen leverde het overwicht ook een eerste goede mogelijkheid op voor de thuisploeg. Een vlotlopende aanval resulteerde uiteindelijk in een scherpe voorzet welke net kon worden verdedigd door de Hierdense defensie. DOS Kampen bleef de betere ploeg en vijf minuten later volgde een volgende goede kans. Opnieuw een scherpe voorzet, maar deze keer ging de bal over het Hierdense doel en zo bleef het 0-0.

Weer vijf minuten later kwamen de gastheren dan wel op voorsprong. Spits Twan Knul kreeg de bal in het strafschopgebied in bezit, bedacht zich geen moment en schoot de bal hard en hoog achter Wouter Polhoud tegen de touwen. Na de 1-0 kwam v.v. Hierden iets beter in de wedstrijd en ging DOS Kampen iets meer in de achteruit. Pas een paar minuten voor rust was er dan ook de eerste dreiging vanuit v.v. Hierden. Een goede aanval smoorde net voordat de bal spits Rik Vermeij kon bereiken en zo was de Kampense doelman nog niet getest. Dit was ook direct het laatste noemenswaardige moment voor de thee en zo gingen beide ploegen naar de kleedkamers met een verdiende voorsprong voor de geelzwarten.

De tweede helft was het opnieuw DOS Kampen dat scherper begon en al na drie minuten na de rust leverde dit scoreverdubbeling op. Opnieuw was het Twan Knul die de bal in de voeten kreeg en hij wist de Hierdense verdediging en doelman Polhoud weer te kloppen. 2-0. v.v. Hierden was even van de leg en twee minuten na de 2-0 was het ook bijna 3-0. Uit een hoekschop kon de bal worden ingekopt, maar via de paal en Wouter Polhoud ging de bal niet over de lijn en zo bleef v.v. Hierden nog in leven. Na dit moment wist v.v. Hierden zich wat te herpakken en kwam het beter in de wedstijd, DOS Kampen werd wat achteruit gedrukt en met wat beter voetbal werd getracht een goede kans te creëren. Het was echter DOS Kampen dat deze goede kans kreeg, zij het niet dat Wouter Polhoud met een geweldige redding zijn ploeg op de been hield. 20 minuten voor tijd werd het plots toch weer spannend. v.v. Hierden, dat steeds meer het initiatief nam, kreeg een hoekschop welke prachtig werd voorgebracht door Andrew Schafternaar. Met deze hoekschop wist aanvoerder Jan-Jurriën Hop wel raad en hij kopte de bal genadeloos hard achter de DOS’ doelman.

Na de 2-1 maande Stevan de Geijter zijn mankrachten tot aanvallen en met wat tactische omzettingen probeerde hij de gelijkmaker te forceren. In de 82e minuut was v.v. Hierden ook dichtbij de gelijkmaker. Een mooie aanval kwam terecht bij invaller Tim de Vries, maar zijn uithaal belandde op de vuisten van de Kampense goalie. Het massale aanvallen leverde aan de andere kant ruimte op voor de gastheren om het duel te beslissen en net voor het scheiden van de markt leek dit ook te gebeuren, zij het niet dat DOS Kampen v.v. Hierden in leven hield door een bal vanaf een meter of twee voor leeg goal naast te schieten. Diep in blessuretijd kreeg v.v. Hierden nog een vrije trap op een mooie positie, maar door een duwfout op de doelman werd deze mogelijkheid onschadelijk gemaakt. Dit was ook direct het laatste wapenfeit en zo verloor v.v. Hierden, mede door een matige openingsfase, de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1.

Volgende week speelt v.v. Hierden de eerste thuiswedstijd in competitieverband. Ook dan treft het een promovendus, namelijk s.v. Veensche Boys. De ploeg uit Nijkerkerveen verloor de openingswedstijd thuis met 0-2 Van Duno Doorwerht. Het duel op Sportpark Mheenzicht begint dan op het vertrouwde tijdstip van 15.00 uur en staat onder leiding van dhr. Vriesenga en zijn assistenten.

21’ 1-0 Twan Knul

48’ 2-0 Twan Knul

72’ 2-1 Jan-Jurriën Hop