Vorig jaar september hebben buurtbewoners van de Emdenmeen, Nijborgmeen en Hanzemeen tijdens de nationale Burendag aangegrepen om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in hun straten. Een tekenwedstrijd voor kinderen vormde de aftrap van de actie en afgelopen vrijdag is de winnende tekening onthuld in de vorm van een verkeersbord.
Ze heeft 4 vrijkaarten van het Dolfinarium ontvangen en ze krijgt vanuit de Politie een echte rondleiding op het politiebureau met een kijkje in het cellenblok. Alle kinderen die een tekening hadden ingezonden kregen een goodiebag met leuke gadgets en wat lekkers.25 kinderen hadden een tekening ingezonden, Kaylynn Hendriks heeft de tekenopdracht gewonnen
Wethouder Marcel Companjen en kinderburgemeester Saar van Polen waren aanwezig bij de onthulling van het bord
"Nu de zomer er hopelijk aankomt na de regenachtige tijd. Dan zal er waarschijnlijk ook weer een tijdperk aanbreken waar iedereen buiten loopt en speelt. In die gedachte zou het toch prachtig zijn dat de weggebruikers die met wat meer pit door de straat rijden, dat nu even wat meer “RUSTIG” doen. Door middel van deze actie op poten te zetten, via de tekenopdracht van de kinderen; hopen we dat het spreekwoord: “Jong geleerd, oud gedaan” zich tot resultaat mag uitten. Zodat de kinderen van ouders zeggen van: heey papa en/of mama je rijdt te hard, hier spelen ook kindertjes ", alsdus Marcel Companjen.
Het initiatief voor de actie is genomen door het buurtteam ‘Buren van de Emdenmeen en Nijborgmeen’. Buurtteamlid Mark Pothmann: “Het is vooral een bewustwordingscampagne, die er uiteindelijk op is gericht dat alle kinderen zonder zorgen veilig op straat kunnen spelen. Er wordt nu namelijk best hard door de wijk gereden.”
Pothmann (38) woont zelf sinds 2016 in de Nijborgmeen. Hij vertelt dat de actie op touw is gezet na overleg met gemeentelijk wijkmanager Marcel van de Ende. “We willen eigenlijk het liefst dat de straten in de Stedenmeen een woonerf worden. Maar de wijkmanager voorzag dat de gemeente deze wens niet wil honoreren. De straten moeten dan worden omgevormd en dat kost natuurlijk geld. Met de bewustwordingscampagne SlakkenGang lukt het misschien ook om de snelheid van de auto’s omlaag te krijgen”.