60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Boomsma-Treebus

Zaterdag 5 oktober vierde het echtpaar Boomsma-Treebus hun 60-jarig huwelijksjubileum. Loco burgemeester Companjen bracht het echtpaar op 2 oktober een felicitatiebezoek.

60-jarig huwelijk Wieb en Susan Boomsma

Wieb (Wijbren) Boomsma en Susan (Susanna) Boomsma-Treebus zij op 5 oktober 1964 getrouwd. Dit is een wonderlijk verhaal! Een Fries en een Hagenees die elkaar ‘toevallig’ ontmoeten met fantastische gevolgen.

Wieb, geboren en getogen in Dokkum, studeerde in de jaren ‘60 aan de Christelijke Kweekschool (Pabo) te Dokkum. Susanna, geboren en getogen in Den Haag, volgde de opleiding tot kraamverzorgster.

Hoe leerden zij elkaar kennen?
Een goede vraag! In de zomervakantie ging Wieb graag vanuit Dokkum naar zijn oudste zus die met haar man en kinderen in Den Haag woonden. Tijdens het helpen verhuizen van een Christelijk kerkkoor werd Wieb aangesproken door een koorlid. Deze onbekende man vroeg vrijmoedig: ‘Heb je ook verkering?’ Toen Wieb zei dat dat niet het geval was zei de man: ‘Ik ken een heel mooi, lief meisje. Misschien iets voor jou! Kom gerust een keer langs’. Wieb was nieuwsgierig en ging langs. Toen hij haar zag zitten in haar witte kraamverzorgstersuniform en haar heldere, lieve ogen zag sprong er een vonk over. Dezelfde avond mocht hij haar meenemen naar de vuurwerkshow te Scheveningen. Samen op de Puch naar de beroemde Pier. Het werd een geweldige avond van vuurwerk en vooral openhartigheid. Het was het begin van een liefdevolle relatie.

Toen Wieb zijn studie voltooid had, kreeg hij zijn eerste baan in Leerdam. Ze trouwden op 5 oktober 1964 in Leidschendam. Een heel bijzondere dag! Als trouwtekst kregen ze Psalm 37:3b mee: ‘Woon in het land en betracht getrouwheid’. Dit werd de leidraad; trouw zijn aan elkaar en een rechtvaardig leven proberen te leiden.

De eerste jaren van hun huwelijk hebben ze in Leerdam en Leidschendam gewoond. Daar zijn twee dochters en een zoon geboren.
Tijdens de zomervakantie van 1972 schreef Wieb vanaf een camping aan het Comomeer een sollicitatiebrief naar de Vischmarktschool in Harderwijk. Heel verrassend volgde er een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en Wieb kreeg de baan. Het hoofd van de basisschool heeft het jonge echtpaar toen rondgereden door de nog in aanbouw zijnde Stadsweiden. Daar stonden Wieb en Susan, ongeveer op het fundament van hun toekomstige woning waar ze, nu ruim 50 jaar geleden, in mochten trekken met hun gezin. Ze hebben samen, in die woning met prachtig uitzicht over het Wolderwijd, heel veel jaren heerlijk gewoond. In Harderwijk werd nog een dochter geboren. Met 4 kinderen was het gezin compleet, een geschenk van hun Hemelse Vader.

De familie is inmiddels uitgebreid met 12 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

In hun huwelijk beleefden ze heel veel liefdevolle en gelukkige momenten met elkaar. Maar er waren ook zorgelijke jaren, met veel ziekte. Ondanks het heugelijke feit dat ze 60 jaar getrouwd zijn en nog zielsveel van elkaar houden, is het heel verdrietig dat Susan niet meer thuis kan wonen. Op Weideheem heeft ze een plekje gekregen, waar ze verzorgd wordt.

De rode draad in hun huwelijk is God de Vader, die hen Zijn grote genade heeft geschonken, door Zijn Geliefde Zoon, Jezus Christus de Redder der wereld!

Echtpaar Boomsma
(eigen foto)