Veertien huizen staan er op het voormalige erf van besje en bestevoar Zeeboer aan de Oostermheenweg. Besje (oma) en bestevoar (opa) waren de grootouders van Trudy, Wim en Roelof den Besten. Gedrieën onthulden de kleinkinderen het informatiebord bij de ingang van het hofje.
“Elke zondag uit de kerk gingen we via het steegje naast de brandweerkazerne naar voar en besje. In de winter moest je rennen, want dan had je het lekkerste plekje bij de kachel”, zegt Roelof, glimlachend bij de herinnering. Zijn opa en oma waren pachters, de boerderij en de grond waren eigendom van de familie Brons, maar de familie Zeeboer heeft er gewoond tot het overlijden van ‘bestevoar’, op 16 oktober 1966. Op het informatiebord wordt het verhaal verteld, ondersteund door foto’s van vroeger.Ze hebben veel herinneringen aan hun opa en oma en de grote boerderij die er ooit stond en ze zijn blij dat er met het informatiebord een stukje geschiedenis bewaard is gebleven
Roelof is, samen met Jan van Panhuis, initiatiefnemer van de naamgeving aan het hofje. Het heeft jaren geduurd voor de vergunningen rond waren en er gebouwd kon worden, maar het eindresultaat maakt al dat wachten waard. Van Panhuis vindt het belangrijk dat er aandacht blijft voor wat er vroeger was. “Als je het verleden niet kent, kun je het heden niet begrijpen en de toekomst niet vormgeven. Dit geldt voor de landsgeschiedenis, de Bijbelse geschiedenis en zeker ook de dorpsgeschiedenis. Want wij zijn voortgekomen uit de Hierdense voorouders die ons hun geschiedenis en ook hun normen en waarden hebben meegegeven. Wat hier is onthuld, is ook bedoeld als een waardering van alle Hierdense bestevoars en hun families.”
Van Panhuis hoopt dat de Bestevoarshof een plek blijft waar ‘naoberschap’ (nabuurschap) is. “Waar je naar elkaar omziet, voor elkaar zorgt.” Ook hoopt hij dat deze hof een voorbeeld mag zijn voor meer plekken in Hierden. “Dat er meer bijzondere geschiedenissen langs de Hierdense wegen zichtbaar worden gemaakt.”