CBS DOK19 wint beker VVN Fietsenkeuring 2024

Vandaag was de uitreiking van de VVN Fietsenkeuring 2024. CBS DOK19 heeft de meeste progressie laten zien dit jaar. Wethouder Wilco Mazier heeft woensdagochtend de beker overhandigd.

Om de veiligheid van de fietsers te vergroten hebben de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland tussen 30 september en 11 oktober de meeste basisscholen bezocht

Van de 1523 fietsen was 73 procent gelijk goed gekeurd. Vooral de koplamp, achterlicht, de bel, reflectoren achter en de reflectoren in de wielen ontbraken. Van de 23 basisscholen in Harderwijk en Hierden hebben zes scholen aangegeven dat ze niet meededen aan de keuring, om verschillende reden.

Fietsenkeuring 2024 CBS DOK19
(Foto VVN Harderwijk)

De scholen DOK19, Wolderweide en Triangel hebben een OK - percentage van meer dan 80. In vergelijking met de afgelopen jaren hebben Al Islaah, Wolderweide, de Springplank, de Veste en DOK19 het meeste hun best gedaan. Misschien wel omdat er een fietsenmaker bij de keuring aanwezig was die de noodzakelijke batterijen en reflectoren aanvulde? VVN is heel blij met alle inventieve en leerzame fietsreparaties op de scholen. 

DOK19 heeft de meeste progressie laten zien. Daarom ontvingdeze school de beker uit handen van de wethouder voor verkeersveiligheid, Wilco Mazier. Tijdens de bekeruitreiking hebben ze ook de fiets van de wethouder gekeurd.

Fietsenkeuring 2024 Harderwijk CBS DOK19
(Foto VVN Harderwijk)