Chris Reitsma uit Harderwijk brengt Dok19 in beweging

Op woensdagmorgen waren de kinderen van Dok19 enthousiast aan het rennen voor de kinderen op Timor in Indonesië. Chris Reitsma uit Harderwijk gaat samen met andere mannen en vrouwen een muskathlon in Indonesië fietsen. Hij doet dit om te strijden tegen de armoede onder deze kinderen. 

Hij dacht: “Wat zou het mooi zijn als de kinderen van Dok19 ook iets kunnen betekenen voor deze kinderen.”

Zo heeft hij samen met de leerkrachten en de kinderen een sponsorloop georganiseerd. Iedereen heeft super enthousiast haar of zijn aandeel geleverd. Het was een wonderlijk contrast omdat de kinderen op Timor lijden onder de gevolgen van de extreme droogte en de kinderen van Dok19 ondanks de regen hun uiterste best deden om zo veel mogelijk rondes te rennen. Sommige kinderen haalden wel 16 rondes.

Chris’ doelen waren: kinderen in beweging krijgen en hun omgeving informeren en betrekken bij armoede in de wereld/Indonesië. En natuurlijk  geld ophalen voor het goede doel: Compassion en haar specifieke kindprojecten in Indonesië. Deze projecten gaat Chris eind oktober van dit jaar bezoeken.

Wil jij deze kinderen ook helpen? Klik dan op de sponsorpagina https://www.muskathlon.nl/deelnemers/indonesie-2024-chris-reitsma

Dok19 Harderwijk
Tekst en foto Frea Kroese