Restaurant De Dolle Griet sluit na bijna 28 jaren haar deuren, voor JP zit het er na 40 jaar horeca op. Hiervoor in de plaats opent Victor Daniel Hernandez Carapaica begin februari 2022 zijn nieuwe MataMata gastrobar. Dit is een nieuwe eet & drink gelegenheid en zondermeer een verrijking van het gevarieerde horeca-aanbod in Harderwijk.
JP kijkt met trots terug op een prachtige tijd met al zijn gasten en chef-kok René Kraandijk die veertien jaar bij De Dolle Griet heeft gewerkt. JP zet zijn gastheerschap nu voort in de zorg en zal graag regelmatig een hapje komen eten bij Victor.Victor biedt zijn gasten een bijzondere gastronomische ervaring: de beste Pintxos uit Spaans Baskenland
Victor komt uit Caracas-Venezuela en in afwachting van de start van zijn studie in Engeland laaide enigszins onverwacht zijn passie voor het koken op. Hij kwam daarna als chefkok te werken in Spaans Baskenland en maakte kennis met de beste lokale Pintxos - dit zijn de betere tapas zoals fijnproevers zullen weten - die hem enorm inspireerden en zijn eigen bereide gerechten naar een hoger niveau tilden. In Spanje leerde hij Naomi Kuijkhoven uit Harderwijk kennen, samen kregen ze het idee voor de gastrobar.
Gastvrijheid met Spaans/Zuid-Amerikaanse twist
Een gastrobar kun je omschrijven als een kruising tussen grand café en restaurant zonder formele tafeldekking. Je voelt je er gemakkelijk en welkom. Jong of oud, samen of met een groep, lunchtijd, borreltijd, of diner: kom proeven en genieten van de verfijnde Pinxto gerechten - met Zuid-Amerikaanse twist -, zelf gebrouwen ambachtelijk bier en de speciale wijnen. Victor is er alles aan gelegen om het zijn gasten echt naar de zin te maken bij MataMata.
Fotobijschrift: JP van der Velde (links) proost met Naomi Kuijkhoven en compagnon Victor Daniel Hernandez Carapaica op de overname van zijn restaurant en de start van hun MataMata gastrobar.