De Harderwijk Dolphins

Dat in Harderwijk iedere sportliefhebber zijn hart kan ophalen is een feit. Van zwemmen op het Strandeiland in de zomer, tot schaatsen op de markt in de winter. Fiets je naar het station? Dan zie je met enige regelmaat hoe er enthousiast wordt gehockeyd. Toch lijkt rugbyclub Harderwijk Dolphins, ondanks de samenwerking met rugbyclub Eemland uit Amersfoort, nog enigszins moeite te hebben met zichtbaarheid. 

“Mensen lijken ons niet te kunnen vinden.” Daarom is het nu tijd om de club eens goed in de spotlights te zetten

Hét rugby talent van Harderwijk
De Dolphins trainen al 8 jaar fanatiek in Harderwijk op het veld aan de Badweg (achter het CCNV). De club speelde voorheen alleen Rugby League, een variant van rugby waarbij er met 13 spelers wordt gespeeld en waarbij het spel na iedere tackle even wordt stilgelegd. Dit jaar storten de Harderwijk Dolphins zich voor het eerst in de wereld van Rugby Union, en wel in de vierde klasse. Dit is een variant van rugby waarbij er juist met 15 spelers wordt gespeeld. Is een speler getackeld? Dan mag iedere speler van beide teams de bal proberen te pakken. Zolang hij maar op zijn eigen benen staat. Met deze beslissing is de Harderwijk Dolphins de enige rugbyclub die zowel aangesloten is bij Rugby Union als bij Rugby League!

“Nu we officieel zijn toegelaten bij de Rugby Union bond kunnen we onze leden bijna het hele jaar door rugby aanbieden. Van september tot en met mei Rugby Union en van mei tot en met juli Rugby League. We kijken enorm uit naar ons eerste seizoen in de Union competitie”

Rugby: een sport met ballen
Waarom de Harderwijk Dolphins al jaren met veel plezier op het veld staan? Omdat het gewoon een hele toffe sport is. Hoewel rugby er vanaf een afstandje misschien wat heftiger uit kan zien dan de gemiddelde sport, staat respect juist op nummer één. Rugby verbroedert. Bij de Harderwijk Dolphins is dan ook echt iedereen vanaf de juiste leeftijd welkom. Dat de sport bekend staat als blessuregevoelig, valt volgens de Harderwijk Dolphins ook echt mee: “Zeker met de nieuwe regel rondom tackelen”.

Ben jij de nieuwe Dolphin?
Met de herfst in het vooruitzicht zijn de Dolphins op 20 augustus weer begonnen met trainen, om op 22 september met een goed gevoel aan de competities te kunnen beginnen. Samen sta je natuurlijk sterker, en daarom zijn de Dolphins enthousiast op zoek naar nieuwe leden. De club traint iedere dinsdag van 20:00 – 21:30 op het veld aan de Badweg (achter het CCNV). Iedereen is daarbij ook welkom om eerst gewoon eens te komen kijken.

Voor meer info, kijk op de website www.dolphinsrugby.nl of stuur een mail naar [email protected]

Rugbyclub Harderwijk Dolpins