De mooiste wandelroutes in de Benelux

De Benelux is echt een topregio voor wandelliefhebbers! Met zijn glooiende heuvels, uitgestrekte bossen, schattige dorpjes en historische steden, is er voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een rustige tocht door de natuur of een avontuur in charmante stadjes, je komt hier zeker aan je trekken. Check in dit artikel onze vier wandeltips voor de Benelux – ze zijn absoluut de moeite waard!

De Ardennen in België

De Ardennen in België zijn een paradijs voor wandelaars. Met uitgestrekte bossen, schilderachtige valleien en kronkelende rivieren is dit gebied perfect voor lange wandelingen. Een van de populairste wandelroutes in de Ardennen is de Mullerthal Trail, ook wel bekend als het 'Kleine Zwitserland van Luxemburg'. Deze route voert je langs indrukwekkende rotsformaties, pittoreske dorpjes en prachtige uitzichtpunten.

Met een lengte van 112 kilometer is de Mullerthal Trail een uitdagende maar zeer belonende wandelroute. Een andere mooie wandelroute in de Ardennen is de GR 571, ook wel bekend als het Sentier de l'Ardenne. Deze route loopt door het hart van de Ardennen en voert je langs historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en abdijen, en door schilderachtige dorpjes. Met een lengte van 187 kilometer is de GR 571 een echte aanrader voor ervaren wandelaars die op zoek zijn naar een uitdagende tocht.

De Veluwe in Nederland

De Veluwe is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en biedt talloze wandelmogelijkheden. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen is dit gebied ideaal voor een ontspannen wandeling in de natuur. Een van de populairste wandelroutes op de Veluwe is het Veluwe Zwerfpad, een langeafstandswandeling van 375 kilometer die je langs de mooiste plekjes van de Veluwe voert. Een andere mooie wandelroute op de Veluwe is het Klompenpaden netwerk. Dit netwerk bestaat uit meer dan 100 gemarkeerde wandelroutes die je langs historische boerderijen, landgoederen en natuurgebieden. Met een lengte variërend van 5 tot 15 kilometer zijn de Klompenpaden ideaal voor een korte wandeling in de natuur.

De Ardennen in Luxemburg

Ook in Luxemburg vind je echt geweldige wandelroutes in de Ardennen. Een van de absolute pareltjes is de Mullerthal Trail. Deze langeafstandswandeling van 112 kilometer neemt je mee langs indrukwekkende rotsformaties, schilderachtige dorpjes en adembenemende uitzichtpunten. De trail staat bekend om zijn uitdagende paden en spectaculaire uitzichten, een must-do voor de avontuurlijke wandelaars onder ons. Als je iets minder extreem maar nog steeds prachtig wilt, probeer dan de Escapardenne Lee Trail. Deze route volgt de rivier de Sûre en slingert door uitgestrekte bossen en schattige dorpjes. Met een lengte van 53 kilometer is het perfect voor een meerdaagse tocht in de natuur. Echt een aanrader voor een goede dosis buitenplezier!

De Vlaamse Ardennen in België

De Vlaamse Ardennen zijn echt een verborgen juweeltje in België, met hun glooiende heuvels, charmante dorpjes en kronkelige riviertjes. Als je op zoek bent naar een topwandeling, moet je de Kluisbosroute eens proberen. Deze korte route van 9 kilometer slingert langs het Kluisbos en de Kwaremont en biedt gewoonweg schitterende uitzichten en een afwisselend landschap, perfect voor een ontspannen wandeling in de natuur. Ben je meer in voor een flinke uitdaging? Dan is de Paddenkoppenroute iets voor jou. Deze langeafstandswandeling van 150 kilometer leidt je langs historische bezienswaardigheden zoals kastelen en abdijen, en door pittoreske dorpjes. Echt een avontuur dat je niet wilt missen!

Wandelen
(Afbeelding Unsplash)