Derde editie Athlos Hydro Trailrun 2024 nog uitdagender

Deze derde editie vindt plaats op zaterdag 16 november 2024. De routes hebben nu het karakter van een echte trail met smalle bochtige paadjes en pittige klimmetjes en zijn samengesteld in nauwe samenwerking met gemeente Harderwijk en Natuurmonumenten. 

Wat is er veranderd

Ze hebben dit jaar een echte trailrun met 3 verschillende afstanden, meer kleine paadjes en voor alle afstanden een oversteek van het Beekhuizerzand. Na overleg met Natuurmonumenten en door de trail in november te organiseren, kunnen ze nu ook een 30 kilometer afstand aanbieden. Die leidt zelfs naar het Hulshorsterzand.

Een kwartier de tijd om te vertrekken
Het gaat niet meer om de snelste tijd en er zijn dus ook geen prijzen meer. Het gaat om de trailsfeer, waarbij het genieten van de natuur centraal staat. Daar hoort bij dat elke afstand een kwartier de tijd heeft om te vertrekken. Geen startschot, maar een uitnodiging om aan de trail te beginnen. Maar wel met een uitslag via chiptiming, voor degene die dit belangrijk vinden.

Door het water
De lopers van de 22 en 30 kilometer kruisen de Hierdense- of Leuvenumse Beek. Daarbij is de kans op natte voeten in november zeker aanwezig... maar als het goed is, vinden traillopers dat alleen maar leuk, toch?! Als echter de knieën ook onder water zouden komen staan, liggen er omleidingsroutes klaar.

Wandelen
Wie liever gaat wandelen, dat kan ook. Er is een tocht uitgezet van 12 kilometer. Starten kan tussen 11.15 en 11.30 uur.

Zin in?
Loop of wandel mee en lees alle informatie op www.athlos.nl, of schrijf je direct in.

Alternatief of voorbereiding
Kun je 16 november niet meedoen en wil je alvast warmlopen in de buurt? Kijk dan ook naar de Nunspeetse Wolventrail op 19 oktober en/of de Athlos bosloopcompetitie, die zondag 27 oktober weer start!