Dolfinarium Harderwijk krijgt Michelinster

Harderwijk is weer een Michelinster rijker! Nee, geen nieuw sterrenrestaurant dat bekroond is, maar het Dolfinarium heeft de felbegeerde onderscheiding in de wacht gesleept. Het park is een van de weinige dierentuinen in Nederland die zich mag verheugen op deze erkenning van de beroemde reisgids.

Unieke prestatie

Het Dolfinarium voegt zich bij een select gezelschap. Eerder werd al bekend dat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen één ster had gekregen, terwijl Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem zelfs met twee sterren werd bekroond.

Strenge criteria
De Michelinsterren worden niet alleen uitgereikt aan restaurants, maar al 90 jaar ook toegekend aan toeristische bezienswaardigheden wereldwijd. Ze dienen vooral als hulpmiddel voor reizigers om in één oogopslag de bijzondere plekken van een bestemming te herkennen.
Een team van redacteuren beoordeelt de attracties op basis van negen vaste criteria, waaronder de eerste indruk, de bekendheid, de activiteiten en de kwaliteit van de ontvangst. Eén ster staat voor ‘een bezoek waard als je in de buurt bent’.

Trots op erkenning
Directeur Alex Tiebot reageert verheugd op de toekenning van de Michelinster: “We zijn ontzettend trots op deze erkenning. Het Dolfinarium is natuurlijk al jaren een begrip in Nederland, maar we zijn vooral trots dat onze focus op educatie en de koerswijziging die we jaren geleden hebben ingezet nu worden gewaardeerd.”

Tiebot benadrukt het belang van deze ontwikkeling: “Naast de positieve reacties van onze bezoekers, zien we deze Michelinster als een bevestiging dat we op de goede weg zijn. We hebben hard gewerkt om niet alleen een leuke dag uit te bieden, maar ook om bezoekers bewust te maken van het belang van zeeleven en natuurbehoud.”

Positieve waardering
De Michelinster komt niet uit de lucht vallen. Het Dolfinarium kan al rekenen op een grote schare tevreden bezoekers, wat zich uit in positieve beoordelingen op populaire reviewsites. Op Google Maps scoort het park bijvoorbeeld een solide 4,1 uit 5 sterren, gebaseerd op duizenden reviews.

“We zijn natuurlijk erg blij met de goede waardering van onze bezoekers op platforms zoals Google Maps,” voegt Tiebot toe. “Het laat zien dat onze inspanningen om een educatieve en tegelijkertijd vermakelijke ervaring te bieden, gewaardeerd worden door het publiek. Deze online reviews, samen met de Michelinster, motiveren ons om te blijven innoveren en verbeteren.”

Het Dolfinarium nodigt iedereen uit om zelf te komen ervaren waarom ze deze ster hebben gekregen. “We blijven ons inzetten om bezoekers te verrassen, te informeren en hen een onvergetelijke dag te bezorgen,” aldus Tiebot.