Echtpaar Willem en Sjoerdje Metzlar - Huisma 60 jaar getrouwd

Woensdag 3 juli viert het echtpaar Metzlar - Huisma hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Joon bracht het echtpaar op woensdag 3 juli een felicitatiebezoek. 

Levensloop Willem en Sjoerjde Metzlar

Sjoerdje Metzlar-Huisma is geboren in Drogeham (klein dorpje in Friesland) als oudste van een ‘warm’ gezin van 12 kinderen. Ze heeft met liefde meegeholpen om de jongere broertjes en zusjes groot te krijgen (moeder was niet altijd gezond) en huiselijke hulp moest in die tijd zo mogelijk uit het eigen gezin komen. Hierdoor kwam het niet tot de gewenste opleiding (verpleegster). De bijbehorende andere eigenschappen voor dit beroep, zoals hulpvaardigheid en aardig/lief zijn, kregen hierdoor extra kansen. Ook na hun trouwen is haar streven er nog steeds op gericht om het een ander naar de zin te maken. Een vrouw die warmte geeft. Kortom de ideale vrouw. 

Willem Metzlar is geboren op een skûtsje (Buitenpost – Friesland) als jongste van het gezin van 5. Zijn vader was skûtsjeschipper - vroeger vooral turf - later zand en grind – en hij had vanaf zijn 8ste jaar een kosthuis in Buitenpost. Na de MULO kwam hij bij de Spoorwegen in Buitenpost. Na een paar jaar moest hij in militaire dienst. (Mariniers – met o.a. naar Aruba). HIj kwam terug bij de Spoorwegen met als standplaats Sneek. Hier zijn ze 13 jaar gebleven en zijn hun 3 kinderen geboren. Via Leeuwarden en Groningen kwam hij in Utrecht terecht (Logistiek). Sjoerdje wilde wel mee, maar alleen als ze niet verder van Friesland af gingen wonen dan Harderwijk. (1980)

Het is allemaal goed gekomen. In Harderwijk heeft Willem zich als vrijwilliger o.a. druk gemaakt over de schoolverkeersexamens, kerkelijk werk, Fryske krite. Ook heeft hij van Burgemeester van Schaik een ‘lintje’ mogen ontvangen.

Ze kregen samen 3 kinderen (2 jongens en een meisje) en inmiddels 9 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen. We hebben een hond die elke dag wandelen wil en we zijn samen nog steeds gelukkig.

Echtpaar Metzlar