Eerste Harderwijkse Veluwe Welkomstbord geplaatst

Deze week is aan de Leuvenumseweg - als belangrijke recreatieve toegangsweg naar de gemeente Harderwijk - het eerste Harderwijkse Veluwse Welkomstbord in nieuwe stijl geplaatst door het Routebureau Veluwe.

Veluwestijl

In 2018 heeft de VeluweAlliantie als samenwerkingsverband een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld die kwaliteit, duurzaamheid en eenheid moet uitstralen. De nieuwe welkomstborden moeten zo een einde maken aan de verscheidenheid van bebording die op de Veluwe is ontstaan.

Eigen identiteit of specifieke karakter
De welkomstborden kunnen – naast de Veluwse uitstraling – ingevuld worden met de eigen identiteit of het specifieke karakter van een gemeente. Wethouder Wilco Mazier: “Vanuit Harderwijk zijn wij onderdeel van de Veluwe-samenwerking en sluiten graag aan bij de nieuwe Veluwestijl. Ons eerste Harderwijker welkomstbord is voorzien van een prachtig beeld waarop het unieke karakter van onze historische binnenstad aan het water aan de bezoeker gepresenteerd wordt.”

‘Familie’ van borden voor verschillende gebruikers
De welkomstborden maken onderdeel uit van een zogenaamde ‘familie’ van verschillende soorten borden voor allerlei soorten gebruikers. Inmiddels hebben naast Harderwijk onder andere de gemeenten Ermelo, Renkum, Nunspeet, Hattem, Oldebroek, Putten en Heerde hun welkomstborden vervangen.

Welkomstbord Veluwe
Bijlage : Foto Wethouder Wilco Mazier bij het eerste Harderwijkse Veluwe Welkomstbord aan de Leuvenumseweg. Bron: Gemeente Harderwijk