Ermeloers op de 'Battle' van de Veluwse NERO Trailrun!

Vier Ermeloers gaan zaterdag starten op de 'Battle-TrailRun' 70km, het nieuwe onderdeel van de 'Veluwse NERO Trailrun'. Marco Scholten, Roy ten Napel, Robert Schuitema en William de Wilde, gaan als de 'Kasteelknallers', net als 20 andere teams, proberen de Battle-Trail te overbruggen.

Battle 70km Veluwse Trailrun Ermelo
Vlnr. Marco Scholten, Roy ten Napel, Robert Schuitema en William de Wilde

Het Trail-parkoers is zo uitgezet dat de Trailers meerdere keren in het Traildorp terugkomen om elkaar af te wisselen

Het zal een ware slijtage slag worden om via de single-tracks op de Ermelosche Heide en de bospaden van het Speulder- en Sprielderbos op tijd om 17:00 uur de finish te halen.
 
Zowel Nationaal- als Internationale aandacht.
Niet alleen op deze Battle, doch ook op alle andere onderdelen van de Veluwse NERO Trailrun komen uit geheel Nederland ruim 1.600 Trailers om te genieten van hun sport en de natuur! Zelfs komen er uit 6 Internationale landen Trailers naar de mooie achtertuin van Nederland. De inschrijving zit al weken VOL en is reeds gesloten. De TrailRunners en TrailWalkers starten/finishen vanuit een groots op te bouwen outdoor Traildorp achter de Kazerne van Defensie aan de Leuvenumseweg midden in het bos tegen de Ermelosche Heide.
 
Trail parkoers
De uitgepijlde Veluwse NERO Trailrun gaat na de start over de Ermelose Heide en daarna door het Speulder- en Sprielderbos (bos met de dansende bomen) op de Veluwe. Alle deelnemers kunnen tevens, via een toegstuurde link, een GPX-bestand downloaden voor hun sporthorloge om zodoende ook het parkoers te kunnen volgen.  
 
Bereikbaarheid ...!
Hoe vervelend kan het zijn ...! Op 7 september zijn er werkzaamheden aan het spoor 'Amersfoort - Zwolle'. Op dit traject zullen er dus 'geen' treinen rijden maar worden bussen ingezet. De reistijd zal gemiddeld 30 - 40 min langer duren om in Ermelo te komen. Ook is het mogelijk de AUTO te parkeren bij NS-Ermelo of aan de achterzijde van het spoor in het park 'Veldwijk'.
 
Bij NS-Ermelo staan stewards klaar om deelnemers naar parkeerplaatsen en/of onze pendelbussen te verwijzen. We zetten vanaf 09:00-18:00 uur om de 10min ruim voldoende ''gratis' pendelbussen van/naar het Traildorp (4km) in. Deze bussen gaan over het Defensieterrein en stoppen achter het Traildorp. In het bos nabij het Traildorp is maar beperkt parkeren mogelijk! Wel is er in het bos een fietsenstalling gecreëerd.
 
‘Een TrailRun met beleving in het heden door een historisch wonderlijk natuurgebied met magie naar het verleden’