“Het liefst hadden we ze allemaal zelf gehouden”

Door Petronella van het Goor - Katten, je hebt er iets mee of je hebt er helemaal niets mee. Waar die liefde precies vandaan komt, weten Tanja en Linda niet. “Misschien is het wel gewoon iets dat je bènt, kattenliefhebber.”

Toen ze ruim anderhalf jaar geleden twee kittens adopteerden, werden ze geraakt door de liefde en toewijding van het gastgezin voor de kattenzusjes Zonne en Sterre

“Ze stelden hun huis en hart open voor (zwerf)katten en dat werkte aanstekelijk. We besloten al snel dat wij dat ook wilden, een tijdelijk mandje bieden aan die pluizenbollen.” Sinds het voorjaar van 2023 werken ze samen met dierencentrum de Ark in Harderwijk. “Als gastgezin vangen we bij ons thuis tijdelijk (zwerf)katten op. We geven ze liefde en aandacht totdat ze gesocialiseerd zijn en klaar voor adoptie. De adoptie gaat via de Ark.” Het liefst hadden ze de tientallen katten die ze inmiddels hebben opgevangen, allemaal zelf gehouden. “Super onrealistisch natuurlijk, maar het zegt wel iets over hoe gek wij op ze zijn.”

Via de Instagrampagina Hotel_Pluizenbol delen ze hun avonturen. Het socialiseren van (zwerf)katten is vrijwilligerswerk. “Maar we bieden ook betaalde diensten aan. We zijn een logeeradres geworden voor katten waarvan het baasje op vakantie gaat en we bieden kattenoppas aan huis. Dat heeft meestal de voorkeur, want dan kunnen ze in hun vertrouwde omgeving blijven.”

De opvang en de oppas doen ze naast hun baan. Tanja werkt in het speciaal onderwijs en Linda werkt bij het Leger des Heils. “Omdat thuiswerken voor ons een optie is, kunnen we goed inspelen op de behoefte van die pluizenbollen.” En omdat ze er niet van hoeven te leven, blijven hun diensten betaalbaar. “Het tarief is afhankelijk van de situatie natuurlijk en het aantal katten, maar wij houden van maatwerk. Er is veel mogelijk.” Voor de zomervakantie hebben ze nog ruimte in Hotel Pluizenbol. “Wel beperkt ruimte, omdat we Hotel Pluizenbol kleinschalig willen houden. Voor kattenoppas aan huis zijn er bijna altijd mogelijkheden.”

Voor meer informatie zijn Tanja en Linda te bereiken via Instagram, Hotel_Pluizenbol of via een e-mail naar [email protected].

Hotel Pluizenbol