Man steekt eigen auto in brand, man getaserd en aangehouden

Rond 07:35uur zijn politie en brandweer opgeroepen aan de Elburgerbrug in Nunspeet. Bij de rotonde stond de achterkant van een Audi en de inhoud van de kofferbak buiten de auto in brand. 

Tijdens de brand werd de bestuurder 20 meter verderop aangehouden

De bestuurder kwam vanuit Doornspijk en reed met een bloedgang richting Nunspeet. Omstanders die ingehaald werden door de Audi bestuurder hebben het over zeker 200 kilometer per uur. "hij kwam met een flits voorbij" 

Bij de rotonde net Nunspeet in schoot hij met de auto rechtdoor. Hij ramde daarmee de ophoging van de rotonde waardoor de onderkant van de auto helemaal kapot ging en ook de airbags uit sprongen. 

Een kleine 20 meter verder zette de bestuurder de auto tot stilstand op het fietspad, begon spullen uit zijn kofferbak te halen en zette dat vervolgens in brand waardoor ook de achterkant van de auto in brand vloog. 

Afsleepdienst Stouwdam die toevallig in de buurt was heeft de boel geblust met een brandblusser. De brandweer heeft alleen nacontrole gedaan. 

De politie heeft de man 20 meter verder getaserd en aangehouden. De man oogde in de war en was agressief. De politie heeft de auto laten afslepen voor nader onderzoek. 

Een omstander heeft een verklaring af moeten leggen aan de politie. Die omstander was verbijsterd hoe hard het ging allemaal. 

Audi Nunspeet brand