Nieuw in Harderwijk: Aziatisch restaurant Doozo Asia

Wellicht is het reeds opgevallen, maar Harderwijk is sinds kort een Aziatisch specialiteiten restaurant rijker. In augustus opende ‘Doozo Asia’ haar deuren aan de Bruggestraat 20 waar voorheen een Italiaans restaurant was gevestigd.  

‘Doozo’ is Japans voor ‘alsjeblieft’ maar verwijst ook naar de gastvrije omgeving waar men kan genieten van diverse Oosterse gerechten

Aziatisch specialiteiten Doozo Asia Harderwijk

Wat te denken van heerlijke Japanse ramen, diverse tempura gerechten, een ruime selectie sashimi en sushi, maar ook gerechten uit Korea, China en Vietnam.

Doozo Asia Harderwijk

Niet te versmaden zijn de Koreaanse kimchi, zelfgemaakte Vietnamese loempia’s, krokante Peking eend met Mandarin pannenkoekjes en dan staan er nog twee originele desserts op de menukaart.

Doozo Asia Harderwijk

De hojicha pudding gemaakt van crème brûlée met een vleugje Japanse geroosterde groene thee en een Japanse klassieker, mochi-ijs, kleine soesjes in diverse kleuren en smaakjes, gemaakt van kleefrijst met een sorbetachtige vulling. Heel populair op kinderfeestjes in Japan maar volwassenen weten er stiekem ook raad mee.

Doozo Asia Harderwijk

En wie zijn nu de creatieve culinaire geesten die de gerechten op tafel toveren?

Even voorstellen: het echtpaar Yan en Wang en goede collega Bo, allen afkomstig uit China en inmiddels bijna tien jaar actief bij diverse Aziatische restaurants in Nederland. Vóór hun komst naar Nederland hebben zij in China al leren koken en de fijne kneepjes van de Japanse kookkunst geleerd bij Japanse chef-koks. De hartenwens was om ooit zelfstandig een nieuw eigen restaurant te beginnen. Deze wens is nu in vervulling gegaan met de opening van ‘Doozo Asia’ in de pittoreske binnenstad van Harderwijk. Terwijl Wang en Bo in de keuken zich toeleggen op de bereiding van al het heerlijks, ontvangt de goedlachse Yan haar gasten. Ze heeft een passie voor een warm welkom en ziet erop toe dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Doozo Asia Yan en Wang

Uiteraard hopen zij de bezoekers te kunnen verrassen en laten genieten van de met zorg en toewijding bereide gerechten. En natuurlijk zijn zij benieuwd naar jullie reacties en eventuele suggesties. Op Facebook staat al een keur van ervaringen en Doozo is apetrots dat Tina Zwaart, sommelier en culinaire grootheid uit Harderwijk, voormalig eigenaresse van Olivio, Ratatouille en Tinaz, een lovend berichtje deelde over haar ervaring bij Doozo.

Dus kom gerust een keer langs en dan zeggen wij ‘alsjeblieft, eet smakelijk’, in het Japans ‘doozo meshiagare’, of in de moedertaal van de Chinese eigenaren ‘man man chi’..!

Doozo Asia
Bruggestraat 20
3841 CP Harderwijk
tel: 0341-786563
www.doozoasia.nl

Restaurant Doozo Asia Harderwijk