Feestelijke opening skills bikepark in Hierden

Op woensdag 23 oktober is het skills bikepark in Hierden geopend: het winnende Stadsidee 2023. De jonge initiatiefnemers Ilse, Fay, Rutger en Sven (tussen de 10 en 12 jaar) zorgen met het idee voor een mooie plek om te sporten, spelen, ontmoeten en bewegen voor iedereen. Samen met andere kinderen uit de buurt, ouders en een sportbedrijf hebben zij de baan bedacht én gebouwd.

Eerste hybride pumptrackbaan in Nederland

Opening Skills Bikepark Hierden

Het is niet zomaar een fietscrossbaan. De hindernissen en heuvels zijn niet van asfalt en beton, maar van hout en te verplaatsen. Het is dus heel duurzaam én toekomstbestendig. “Goed voor ons, maar ook voor de kinderen die na ons komen. We kunnen niet wachten om aan iedereen te laten zien hoe gaaf het is geworden!”, vertellen de kinderen trots. Wethouder Martijn Pijnenburg: “Harderwijk en Hierden zijn volop in ontwikkeling. We kunnen deze coole baan gewoon verhuizen als dat in de loop van de tijd nodig is.”

Opening Skills Bikepark Hierden

De fietscrossbaan is op de hoek van de Wijtgraaf en de Jonkheer Sandberglaan in Hierden. Veel kinderen, ouders en opa's en oma's waren aanwezig bij de opening. De kinderen mochten na de opening zelf een rondje crossen en er werd drinken en wat lekkers uitgedeeld. Ook werd een kleine demonstratie gegeven door BMX vereniging de Volharding uit Nunspeet. Bij de ingang van het bikepark is een bord geplaatst met de regels waar iedereen zich aan moet houden.

Fietscrossbaan Hierden

Over het Stadsidee
Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het is bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun leefomgeving. Inwoners van gemeente Harderwijk konden via stadsidee.nl kiezen uit de aangemelde ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken.