Overhoff's antwoord op digitale dreigingen: De Microsoft 365 Security Baseline

In een wereld waar bedrijfsgegevens steeds vaker in de cloud worden opgeslagen, is solide cloudbeveiliging een must. Daarom heeft Overhoff de Microsoft 365 Security Baseline ontwikkeld. Robert Kuijper, IT Engineer bij Overhoff, vertelt over deze innovatieve dienst.

Anticiperen op moderne beveiligingseisen

Robert: ”De Overhoff Microsoft 365 Security Baseline is ontwikkeld als reactie op de toenemende bedreigingen die zich richten op cloudomgevingen, waarin vertrouwelijke bedrijfsgegevens worden opgeslagen. Bedrijven maken veelvuldig gebruik van Microsoft 365-diensten zoals Exchange Online, SharePoint, OneDrive en Teams. Hoewel deze diensten het delen en wereldwijd toegankelijk maken van gegevens eenvoudig maken, creëren ze ook kansen voor kwaadwillenden. Via onze M365 Security Baseline wordt de beveiligingsstatus van deze omgevingen beoordeeld en geoptimaliseerd om te voldoen aan de eisen van vandaag. Wij werken met innovatieve partners en diensten om afwijkingen op te sporen en te verhelpen.”

De Secure Score
“De Microsoft Secure Score is hierbij onze maatstaf. Om het huidige beveiligingsniveau van onze klanten vast te stellen, voeren we een nulmeting uit. Op basis van de resultaten, brengen wij de zogeheten ‘Secure Score’ in kaart. Dit is een optelling van punten die over de brede linie van de cloudbeveiliging gescoord kunnen worden. Hiermee krijgen we inzicht in de huidige situatie.  Afhankelijk van de situatie en het gewenste beveiligingsniveau, stemmen we de te nemen maatregelen samen af met de klant. Blindstaren op scorecijfers doen we niet; ook buiten de scoretelling zijn er eenvoudig snelle stappen te maken. Natuurlijk nemen we dat meteen mee.”

Meervoudige beveiliging
“Door onze baseline wordt de beveiliging van de Microsoft 365-omgeving naar een hoger niveau getild, wat de kans op datalekken en cyberaanvallen verkleint. De maatregelen zoals Multi-Factor Authenticatie bij inloggen (MFA) en geoptimaliseerde e-mailbeveiliging beschermen tegen veelvoorkomende dreigingen. Het gebruik van Intune maakt centraal beheer en monitoring mogelijk. De Secure Score biedt een meetbare beveiligingsstatus en maakt continue verbetering mogelijk. Dit is belangrijk om te blijven voldoen aan de beveiligingsnormen in een landschap dat voortdurend in beweging is. We blijven dan ook betrokken en houden de Security Scores nauwlettend in de gaten.”

Leg jouw cloudbeveiliging onder de loep
Benieuwd hoe het ervoor staat met jouw cloudbeveiliging? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag om veilig en compliant te blijven in een steeds veranderende digitale wereld.

[email protected] | 0341 – 411 002

Robert Kuijper Overhoff

Overhoff Telecom & ICT

Adresgegevens

Lorentzstraat 6
3846 AW Harderwijk

Telefoon

T. 0341-433433

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info