Sportschool Hierden gaat verbouwen

Door Petronella van het Goor - Nu ook de laatste huurder is vertrokken, verdwijnt het adres Dorpshuisweg 9C. In het voormalige kantoor van Koos Alberts Verzekeringen komen bumperschijven en halterbanken te staan. Sportschool Hierden breidt uit.

Een Excelbestand met een ledenlijst. Meer was er eigenlijk niet toen Inge Baars in 2018 werd aangenomen als manager van Sportschool Hierden

“De sportschool had in de jaren daarvoor verschillende eigenaren gehad, maar aan het pand zelf was nooit iets gedaan. Het was verouderd, slecht onderhouden.” Pas toen de dokterspraktijk en de fysiotherapeut vertrokken en v.v. Hierden het pand verkocht aan een trouw lid van de sportschool, kwam er ruimte voor vernieuwing. “Mijn eerste jaar bestond uit het vertrouwen terugwinnen van de leden en een grote verbouwing.”

Sindsdien is er elk jaar wel een verbouwing geweest. Nu staan ze voor de zesde “en hopelijk laatste” verbouwing. Want ook de oude huisartsenpraktijk, die de afgelopen jaren door de sportschool als kantoorruimte werd verhuurd, wordt bij de sportschool betrokken. “We zijn sinds afgelopen januari flink in ledenaantal toegenomen, dus we kunnen die extra ruimte goed gebruiken.” In het nieuwe deel is ook ruimte voor een ontwikkeling naar een compleet leefstijlcentrum. “We hebben al een voedingscoach, maar er is ook plek voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut en een personal trainer.” Omdat zeker de helft van de leden vijftig jaar of ouder is - en daardoor wat blessuregevoeliger – is een zelfstandig fysiotherapeut die in de sportschool praktijk of spreekuur houdt, zeer welkom. “Dan zijn de lijntjes kort en kan er snel medisch advies worden ingewonnen.”

Sportschool blijft open
Alle losse gewichten en een paar toestellen speciaal voor gewichtheffen, komen straks in het nieuwe deel bij elkaar te staan, waardoor er ‘op de vloer’ wat meer ruimte komt. Inge verwacht dat alles in de eerste week van juni helemaal af is. “We blijven tijdens de verbouwing gewoon open, zowel de fitnessruimte als het lokaal voor de groepslessen. We draaien op volle sterkte door.”

Sinds 2018 is de sportschool in ledental verdrievoudigd. Maar uitgegroeid zijn ze zeker nog niet. “We hopen, helemaal met de nieuwe ruimte, naar het viervoudige te gaan. En dan is het niet te druk. Dat willen we ook niet hoor, bij ons geen rijen voor de toestellen”, aldus Inge.

Sportschool Hierden

Sportschool Hierden

Adresgegevens

Dorpshuisweg 9b
3849 BL Hierden

Telefoon

T. 0341-452631

Openingstijden

Ma 6.30 - 22.00 uur
Di 6.30 - 22.00 uur
Wo 6.30 - 22.00 uur
Do 6.30 - 22.00 uur
Vr 6.30 - 20.00 uur
Za 8.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info