Succesvolle Workshops AED en Reanimatie in Hierden: 48 Personen Opgeleid

Op dinsdag 8 en donderdag 10 oktober hebben 48 inwoners, ondernemers en verenigingsleden uit de postcodegebieden 3848 en 3849 deelgenomen aan gratis workshops voor AED- en reanimatietraining in het dorpshuis van Hierden.

Deze workshops waren bedoeld om de basisvaardigheden voor levensreddend handelen aan te leren en de dekking van het burgerhulpverleningsnetwerk HartslagNu in de regio te vergroten.

De workshop werd georganiseerd door Dexem Advies en Tekenbureau in samenwerking met de Buurtvereniging Hierden, v.v. Hierden en de gemeente Harderwijk.

De workshops werden verzorgd door instructeurs van Wolf Veiligheidstrainingen en vrijwillige praktijkbegeleiders, die hun expertise deelden om de deelnemers te voorzien van praktische kennis en vaardigheden. In deze sessies leerden de deelnemers hoe ze een Automatische Externe Defibrillator (AED) moeten gebruiken en hoe ze effectief kunnen reanimeren.
 
Samenwerking versterkt veiligheid
Het initiatief kwam tot stand door een sterke samenwerking tussen verschillende lokale partijen. Dexem Advies en Tekenbureau, de Buurtvereniging Hierden, voetbalvereniging v.v. Hierden en de gemeente Harderwijk sloegen de handen ineen om deze trainingen kosteloos aan te bieden.

"Met dit project willen we bijdragen aan een veiliger Hierden en zorgen dat er altijd voldoende hulp in de buurt is in geval van nood," aldus een woordvoerder het samenwerkingsverband. De uitbreiding van burgerhulpverleners in de buurt is cruciaal om snel te kunnen handelen bij hartstilstanden, waarbij elke seconde telt. Een sterk netwerk van getrainde inwoners kan levens redden in de eerste kritieke minuten totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn
 
De enthousiaste opkomst van 48 deelnemers toont het belang van dergelijke initiatieven in de gemeenschap. Deze trainingen vergroten niet alleen de kennis, maar ook de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en verenigingen bij het welzijn van hun omgeving.
 
Wil je meer weten over HartslagNu kijk dan op de website www.hartslagnu.nl

AED Workshop