Uitbreiding verlengde peuterspeelzaal in wijk Frankrijk

Ook binnen de nieuwe locatie Fontein bij basisschool de Bron in de wijk Frankrijk is het nu mogelijk verlengde peuterspeelzaal af te nemen.

Meer speeltijd voor jonge ontdekkers

Eind augustus 2023 is Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk gestart met het aanbieden van verlengde peuterspeelzaal binnen de pilotlocatie Doerak.

Binnen de verlengde peuterspeelzaal kunnen ouders kiezen voor een extra blok opvang van 12.15-14.30 uur of een extra blok opvang van 12.15-18.15 uur. Deze tijden sluiten mooi aan bij de tijden van de basisschool en de BSO. Verlengde peuterspeelzaal kan alleen afgenomen worden wanneer het kind tijdens de ochtend al aanwezig is op de speelzaal. Wanneer ouders verlengde peuterspeelzaal afnemen is het ook mogelijk om de peuter tijdens de schoolvakantie naar de peuterspeelzaal te brengen.

In mei 2024 is de pilot geëvalueerd onder deelnemende ouders en pedagogisch medewerkers van locatie Doerak. Het aanbod van verlengde peuterspeelzaal bleek goed aan te sluiten bij de behoefte van werkende ouders. Ouders die voorheen gebruik maakten van een kinderdagverblijf gaven aan dat zij het als voordeel zien dat hun kind al op 2-jarige leeftijd kennismaakt met de basisschool en dat daardoor de overstap veel geleidelijker verloopt. Ook heeft het een praktisch voordeel wanneer oudere broer(s) en/of zus(sen) al de basisschool bezoeken. 

Ouders ervaren dat het programma en activiteitenaanbod echt anders is dan binnen het kinderdagverblijf. In de ochtend is er een meer uitdagend programma en in de middag juist meer rust omdat de groep dan kleiner is. Spelenderwijs leren de peuters veel vaardigheden die op de basisschool goed van pas komen. Ook wordt de eindtijd van 14.30 uur door ouders met oudere kinderen die de basisschool bezoeken zeer gewaardeerd.

Ook de pedagogisch medewerkers geven aan dat zij zien dat peuters die ook de middag de speelzaal bezoeken soms hele mooie ontwikkelingssprongen maken. Je kunt bijv tijdens de lunch op een andere wijze de zelfstandigheid stimuleren en in de tafelgesprekjes weer op een andere manier de taalontwikkeling stimuleren. Dat heeft echt meerwaarde.

Omdat de ervaringen binnen de pilot positief waren heeft SKH besloten het concept verlengde peuterspeelzaal verder te gaan uitbreiden. Als 2e locatie voor verlengde peuterspeelzaal is gekozen voor de locatie Fontein in basisschool de Bron. Deze locatie was voorheen een kinderdagverblijf en het aanbod verlengde peuterspeelzaal sluit hier mooi op aan. Binnen de locatie Fontein is het ook mogelijk om al vanaf 7.00 uur te starten.

Aangezien het een startende locatie betreft is er na de herfstvakantie nog ruimte voor nieuwe peuters vanaf 2 jaar. Wilt u meer informatie neem gerust contact met ons op (tel: 0341-460183 op werkdagen tussen 8.30-14.00 uur). Opgeven kan via de website www.skh-harderwijk.nl.

Uitbreiding peuterspeelzaal
 

Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk

Adresgegevens

Kennedylaan 3
3844 BA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-460183

Meer info