v.v. Hierden nog puntloos na ruime thuisnederlaag tegen s.v. Veensche Boys. (0-3)

Afgelopen zaterdag speelde v.v. Hierden de eerste thuiswedstrijd in de 1e klasse F. Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd dit seizoen en waren dus gebrand op eerherstel.

Op het gebruikelijke tijdstip van 15.00 uur werd er afgetrapt op Sportpark Mheenzicht. v.v. Hierden had in de beginfase meer balbezit en dat leverde al na vier minuten een goede mogelijkheid op

Jan-Jurriën Hop leverde een prachtige lange pass af bij de doorgestoomde Casper Krop, maar de doelman van s.v. Veensche Boys wist de inzet van de Hierdense linksback te keren. Ook na deze vroege mogelijkheid bleef v.v. Hierden de ploeg met het meeste balbezit en waren de bezoekers vooral opzoek naar een countermogelijkheid. Na 20 minuten kreeg de thuisploeg een volgende mogelijkheid. Een vlotlopende aanval kwam terecht bij Mark Bottenheft, maar hij kon net niet vol uithalen waardoor ook deze inzet een prooi was voor de goalie van de Boys.

v.v. Hierden bleef zoeken naar de openingstreffen en op het half uur leek deze er ook te komen. Spits Rik Vermeij wurmde zich bij een vrije trap goed voor zijn tegenstander en kopte de bal hard tussen de palen. Echter was het opnieuw de doelman van de bezoekers welke een sta in de weg was en met een knappe redding ervoor zorgde dat het gelijk bleef. Na dit moment leek s.v. Veensche Boys wakker geschud en kreeg het meer en meer de controle.

Vijf minuten na de kans voor Vermeij kregen de bezoekers twee dotten van kansen. Bij de eerste kans was er een geweldige redding van sluitpost Wouter Polhoud welke een voorsprong voor de mannen uit Nijkerkerveen wist te voorkomen. De tweede grote kans, waarbij zowel de defensie van v.v. Hierden als Polhoud leken geklopt, werd vanaf een meter of drie van de goal op wonderbaarlijke manier naast geschoten. Zo was v.v. Hierden voor de rust veelal de bovenliggende partij geweest maar mocht het uiteindelijk blij zijn dat het met de brilstand nog op het scorebord richting de thee ging.

Het tweede bedrijf kreeg het aanwezige publiek een hele andere wedstrijd voorgeschoteld. s.v. Veensche Boys voerde de druk nog meer op en v.v. Hierden kwam maar lastig onder deze druk vandaan. Al in de 53e minuut leverde het overwicht ook een treffer op. Een voorzet vanaf de rechterkant van het veld werd koel en vakkundig afgerond en zo kwamen de bezoekers op voorsprong; 0-1. Kort na de openingstreffer leek het toch weer gelijk te worden. Een hoekschop vanaf de linkerkant van het veld kwam in de kluts terecht en leek binnen geschoten te kunnen worden, zij het niet dat de Boys de bal net voor de doellijn wisten te verdedigen en zo een doelpunt wisten te voorkomen. s.v. Veensche Boys bleef hierna de betere ploeg en na bijna driekwart wedstrijd werd de score verdubbeld. Doelman Wouter Polhoud kreeg de bal teruggespeeld van een medespeler, maar zijn aanname was niet goed waardoor de bal achter hem in het doel belandde; 0-2. v.v. Hierden gaf niet op, maar de druk van de gasten maakte het opzetten van een goede aanval bijna onmogelijk. Toch was de thuisploeg in de 70e minuut dichtbij de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Mark Bottenheft ging over de muur richting de hoek, maar de bal ging rakelings langs de paal in het zijnet. Kort na dit moment was het aan de andere kant wel raak. Een aanval van s.v.Veensche Boys viel uiteindelijk voor de voeten van de aanvaller van de bezoekers en hij punterde de bal in de verre hoek achter Polhoud; 0-3.

Na de derde treffer voor ploeg uit Nijkerkerveen was het Hierdense verzet definitief gebroken en had de stand nog hoger kunnen uitvallen. De lat en Wouter Polhoud voorkwamen dit en zo stonden na ruim 90 minuten harde cijfers op het scorebord. v.v. Hierden staat zo na twee wedstrijden nog met lege handen, daar waar s.v. Veensche Boys de eerste drie punten mag bijschrijven.

Volgende week speelt v.v. Hierden de uitwedstrijd bij grote onbekende WV-HEDW. De ploeg uit Amsterdam, vorig jaar nog actief in de 4e divisie, speelde afgelopen zaterdag spectaculair met 4-4 gelijk bij Duno Doorwerth, dit nadat ze met een man minder tegen een 4-1 achterstand aankeken. De wedstrijd op Sportpark Middenmeer begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van dhr. Akkaya.

53’ 0-1 Julian Buitenhuis

65’ 0-2 Wouter Polhoud (e.d.)

72’ 0-3 Corné Parol