VVOG Harderwijk boekt vierde zege op rij (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft haar vierde zege op rij geboekt. De overwinning op Kolping Boys welke zeker niet makkelijk tot stand kwam. Maar aan het eind van de wedstrijd stond er wel een 2-1 stand op het scorebord.

De wedstrijd werd vooraf gegaan met een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van oer-V.V.O.G.-er Hans Jansen. Hij overleed na een kort ziekbed afgelopen vrijdag

VVOG Harderwijk startte in dezelfde opstelling als in de uitwedstrijd tegen vv Scherpenzeel. VVOG Harderwijk startte uitstekend. Zette hoog druk en uit een onderschepping van de opbouw van Kolping Boys kreeg Joshua Patrick de bal. Hij verschalkte keeper Plomper in de verre hoek. Zo kwam VVOG Harderwijk na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong.

Kolping Boys kroop echter niet in zijn schulp. Het elftal zit beter in elkaar dan de stand doet vermoeden. Het heeft niet voor niets afgelopen week de amateurs van Ajax uitgeschakeld in de grote KNVB beker.

In de 17e minuut kreeg het een vrije trap toegewezen door scheidsrechter Venekamp via een voorzet van Schouten ging de bal voorlangs iedereen heen en kwam VVOG Harderwijk met de schrik vrij. Het voetbal speelde zich veelal af op het middenveld. Halverwege de eerste helft kreeg VVOG Harderwijk een paar grote kansen. Eerst een schot van Daniel van Warven welke recht op keeper Plomper afkwam. Een minuut later had een kopbal van Joshua Patrick beter verdiend. Maar weer was keeper Plomper attent. Jeffrey Snijders kreeg nog geel van de scheidsrechter na een overtreding opSchouten In de 34e minuut kreeg Kolping Boys een vrije trap op randje 16 meter. Joey Gijzen plaatste zich achter de bal en schoot feilloos de 1-1 binnen. De vraag is of het muurtje hier wel goed gepositioneerd stond. Na de gelijkmaker van Kolping Boys viel VVOG Harderwijk wat terug. Het werd slordig in de passing. Ook Kolping Boys kon de verdediging van VVOG Harderwijk niet in verlegenheid brengen waar de defensie weer uitstekend stond. De rust ging dan ook in met een 1-1 stand.

Na rust twee wijzigingen bij VVOG Harderwijk. Mats Zwart en Levay Klooster kwamen in het veld voor Jeffrey Snijders en Danny van den Meiracker. Met name Kolping Boys startte goed. Steije Kee van Kolping Boys was op het middenveld duidelijk aanwezig. Na een onderbreking van plm. vijf minuten door een kapotte grensrechtersvlag !!!!!! begon VVOG Harderwijk met een hoekschop. Floris Mulder kreeg de bal op zijn hoofd maar ook een hoofd van verdediger van Kolping Boys en moest even worden opgelapt. Het gevaar van VVOG Harderwijk deed zich in de tweede helft voor de eerste keer voor in de 68e minuut. Een schot van Elikia Mbinga werd ternauwernood gestopt door keeper Plomper.

Trainer Gert Kruijs ging voor de overwinning en zag VVOG Harderwijk meer en meer op de helft van Kolping Boys. Bram Hakvoort kwam in het veld voor Daniel van Warven.. Een grote kans was er in 85e minuut voor Max Leeflang maar ook hij kreeg de bal niet langs keeper Plomper als een ook een schot van Mats Zwart in de voorlaatste minuut. De wedstrijd leek op een 1-1 af te stevenen. Maar uitgerekend weer Joshua Patrick dacht daar anders over. In de 92 e minuut bracht Mike van de Laar nog een keer de bal in de doelmond en als een duveltje uit een doosje kopte Joshua Patrick de bal binnen en bracht de stand op 2-1. In de slotminuten probeerde Kolping Boys nog van alles maar VVOG Harderwijk trok de overwinning over de streep.

Een verdiende overwinning waarbij VVOG Harderwijk grote delen van de wedstrijd heerste maar ook soms kampt met mindere periodes in de wedstrijd. De selectie oogt echter fit en is op Khalid Tadmine na blessurevrij. Volgende week gaat de reis naar Amsterdam waar DVVA wacht.