VVOG Harderwijk en Kampong delen de punten (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft in een zeer vermakelijk en spannend duel de punten gedeeld met Kampong. Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord. De wedstrijd was geen moment saai en er gebeurde van alles op het veld.

VVOG Harderwijk startte in dezelfde opstelling als in de thuiswedstrijd tegen SJC. VVOG startte goed en na vier minuten had zo maar aan de leiding kunnen komen

Een hoekschop kwam op het hoofd van Mats Zwart maar Himich kopte de bal van de lijn keeper Peeters was al kansloos.

Bij de eerste de beste uitval van Kampong gaf scheidsrechter van Pinxteren een vrije trap op 17 meter van de goal. Witteveen zette zich achter de bal en keeper Lars Reijnen was kansloos. VVOG Harderwijk pakte het gelijk weer op en een paar minuten later kwam een voorzet van Elikia Mbinga op het hoofd van Joel van Blerk en hij scoorde het eerste doelpunt in het shirt van VVOG Harderwijk. 1-1.

Weer een paar minuten later keek VVOG Harderwijk wederom tegen een achterstand aan. Bij een hoekschop ging de anders zo betrouwbare goalie Lars Reijnen onder de bal door en kon Gersen vrij inkoppen en zette Kampong weer op voorsprong. Drie doelpunten binnen een tijdsbestek van een kwartier. Jeffrey Snijders ontving in de 20e minuut geel van de scheidsrechter na een overtreding op Himich.

In de 24e minuut werd de bal in het strafschopgebied gekopt door Mats Zwart. Max Leeflang plaatste hem keurig langs doelman Peeters. Tot ontzetting van alles keurde de scheidsrechter deze glaszuivere goal af. De scheidsrechter moet maar eens naar de beelden kijken.

Ook de defensie van VVOG Harderwijk had zijn handen vol aan de spitsen van Kampong. Zij zetten vaak hoog druk waardoor ook VVOG Harderwijk te vaak de lange bal moest hanteren in plaats van de opbouw van achteruit te kunnen hanteren.

Beide ploegen kregen in het verloop van de eerste helft niet veel kansen. In de 40e minuut was Kampong nog dicht bij de 3-1 maar de bal van de Zeeuw ging voorlangs het doel van Lars Reijnen. De laatste kans was voor VVOG Harderwijk maar Max Leeflang schoot op de vuisten van keeper Peeters. Vlak voor rust raakte Witteveen nog geblesseerd en moest worden vervangen door van Raalten. De rust ging in met een 2-1 stand in het voordeel van Kampong.

VVOG begon de tweede helft in een ongewijzigde opstelling. Na twee minuten was het al raak. Joshua Patrick ontsnapte aan zijn tegenstander en legde bal panklaar voor Mats Zwart en deze schoot de bal feilloos binnen en de 2-2 stond op het scorebord. Een paar minuten later lag de bal weer in het netje achter Peeters. Wederom keurde scheidsrechter van Pinxteren de goal om heel onduidelijke redenen af. Hij was waarschijnlijk de enige die een overtreding had gezien. Ook Kampong liet zich niet onbetuigd. De lange bal werd zeer veelvuldig gehanteerd en werd gespeeld op de tweede bal. Door de lengte van de spitsen bleef dit dreigend voor de verdediging. VVOG Harderwijk kwam te weinig in haar kracht door dit fysieke spelletje van Kampong. Tussendoor kreeg Daniel van Warven nog een terecht gegeven gele kaart. De technische staf van VVOG Harderwijk ging wisselen. De al niet fit aan de wedstrijd begonnen Mike van Laar werd vervangen door Levay Klooster. Hierdoor schoof Ferdi van Looy op naar het middenveld ging Joel van Blerk in het centrum spelen en Levay Klooster op de linksback positie spelen.

Kampong kreeg nog een goede kans maar Versteeg kreeg de bal niet langs Lars Reijnen. Het voetbal speelde zich in de tweede helft voornamelijk af op de helft van Kampong. VVOG Harderwijk kreeg niet veel kansen maar was wel dreigend. Gert Kruijs bracht Kafumba Cherif voor Max Leeflang ( ook al niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen) en ook kwam Jaylon Moi Thuk-Shung in het veld voor Elikia Mbinga. In de ultieme slotfase zijn er nog twee dotten van kansen voor Kafumba Cherif. Eerste legde Joshua Patrick de bal klaar voor hem maar duurde het te lang en werd zijn schot geblokt door Gersen.

Zo eindigde dit boeiende duel in een 2-2 eindstand. Beide ploegen blijven bovenaan staan op de ranglijst. De winnaar van de eerste periode zal over 14 dagen bekend worden . VVOG Harderwijk speelt dan de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn. Eerst volgt volgende week de uitwedstrijd voor de beker tegen Unicum uit Lelystad. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.