VVOG Harderwijk laat Scherpenzeel kansloos in eigen huis (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft zaterdag een prachtige 0-4 overwinning behaald op Scherpenzeel. Afgelopen seizoen verloor VVOG nog tweemaal van de Scherpenzelers. Ditmaal werd het na een 0-1 ruststand een 0-4 eindstand.

Daar zag het in de beginfase overigens helemaal niet naar uit. Scherpenzeel kreeg met Ten Teije en Pilon twee dotten van kansen maar keeper Lars Reijnen was ze beide keren de baas

Met name in de beginfase van de wedstrijd was Scherpenzeel de betere ploeg. VVOG Harderwijk knokte zich echter in de wedstrijd en kreeg steeds meer vat op het spel van Scherpenzeel. Niet dat het veel kansen opleverde voor VVOG Harderwijk maar Scherpenzeel kreeg niet meer de vrijheid zoals in het eerste kwartier. In de 31e minuut kwam VVOG Harderwijk op een voorsprong. Joshua Patrick ging er weer eens vandoor op de rechterflank. Hij kreeg de bal bij Danny van den Meiracker. Deze volleerde deze knap binnen achter doelman Molenaar en bracht de 0-1 op het scorebord. Weliswaar tegen de verhouding wat kansen betrof tot dan toe maar wie maalt daarom.

Een paar minuten voor de rust probeerde Mike van de Laar het eens van afstand maar dit keer was doelman Molenaar attent als ook een paar minuten later op een inzet van Joshua Patrick. Ook Scherpenzeel werd nog gevaarlijk maar Lars Reijnen tikt een van richting veranderd schot uit de hoek.

Na rust kwan VVOG Harderwijk ongewijzigd uit de kleedkamer. Het moet gezegd een heel ander VVOG kwam uit de kleedkamer. Het pakte Scherpenzeel bij de strot en liet niet meer los. Het werd natuurlijk ook geholpen door een goede treffer van Joshua Patrick in de 48 e minuut na een goede doorkopbal van Mike van de Laar kon Joshua alleen op keeper Molenaar afgaan en liet deze wederom kansloos 0-2.

Het zelfvertrouwen nam met de minuut toe. Scherpenzeel trachtte de bakens nog te verzetten door Burgerhoudt en Biya in te brengen voor de Graaf en ten Teije maar ook dit had geen effect. In de 65e minuut kwam VVOG Harderwijk op een 0-3 stand. Elikia Mbinga liet even zien wat hij in zijn mars heeft. Hij kreeg de bal aan de linkerkant speelde zijn directe tegenstander en passeerde doelman Molenaar praktisch vanaf de achterlijn.

Trainer Gert Kruijs begon te wisselen en haalde Elikia Mbinga naar de kant voor Bram Hakvoort en een paar minuten later kwamen Jaylon Moi Thuk-Shung en Mats Zwart binnen de lijnen voor Joshua Patrick en Danny van den Meiracker. In de 78e minuut kwam VVOG Harderwijk op 0-4. Mats Zwart leek te scoren maar zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd door Molenaar. Maar Mats Zwart pikte de bal weer op een bracht Max Leeflang in stelling. Deze schoot de bal onberispelijk binnen. 0-4

Tenslotte kwamen ook nog Jarno van der Vegt en Levay Klooster in het veld Mike van de Laar en Daniel van Warven. VVOG Harderwijk voetbalde de wedstrijd heel geroutineerd uit. Na afloop was Gert Kruijs dan ook een tevreden man. “We worden steeds fitter en op het eerste kwartier na hebben we de beste wedstrijd gespeeld tot dit moment”.

Volgende week speelt VVOG Harderwijk weer een thuiswedstrijd tegen Kolping Boys uit Alkmaar.