VVOG Harderwijk pakt in ultieme slotfase de punten (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk toog zaterdag naar Amsterdam waar D.V.V.A. ( Door Vriendschap Verenigd Amsterdam) de gastheer was op sportpark Drieburg. DVVA is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de vierde divisie en daar doet het tot nu toe naar behoren met een gedeelde derde positie samen met VVOG Harderwijk.

Trainer Gert Kruijs bracht zaterdag weer dezelfde basis elf in als afgelopen wedstrijden

De vraag was of VVOG Harderwijk de reeks met overwinningen kon voortzetten waardoor mogelijk de koppositie in het vizier kwam.

DVVA kwam goed uit de startblokken op een heel moeilijk bespeelbaar veld. VVOG Harderwijk kreeg een aantal corners te verwerken welke verder tot niet leidde. VVOG Harderwijk moest duidelijk wennen aan de omstandigheden waarbij men gewend is om op kunstgras te voetballen moest men het nu doen met een gewone grasmat. Langzamerhand nam VVVOG Harderwijk wel het initiatief. Grote kansen deden zich echter niet voor bij beide doelen. VVOG Harderwijk moest vooral uitkijken voor de counters van DVVA waarbij met name de lange bal werd gehanteerd. Vlak voor rust scoorde Joshua Patrick maar deed dit in buitenspelpositie. Een schot van Danny van den Meiracker ging maar net over. Niettemin ging de rust in met een 0-0 stand. Ook in de tweede helft pakte DVVA gelijk het initiatief. Ferdi van Looy was in de 47e minuut gelukkig de baas over zijn tegenstander en redde knap een hachelijke situatie voor de goal van VVOG Harderwijk. Een paar minuten later was het Jeffrey Snijders die de bal van de lijn moest weghalen.

VVOG Harderwijk nam daarna steeds meer het initiatief over van DVVA. Kansjes voor Joshua Patrick die weer een grote plaag was voor de verdediging van DVVA brachten VVOG Harderwijk niet op voorsprong. Schoten van Daniel van Warven en Elikia Mbinga werden gekraakt.
Trainer Gert Kruijs besloot om na 65 minuten een aantal verse krachten erin te brengen. Levay Klooster en Mats Zwart vervingen Mike van de Laar en Danny van den Meiracker. VVOG Harderwijk drong DVVA steeds in deze fase steeds verder terug in de verdediging, Het leverde
een aantal kleine kansen op maar vooralsnog geen doelpunten. De bal wilde er niet in. Gert Kruijs bracht in de slotfase Kafumba Cherif in het veld voor Elikia Mbinga. En ook nu weer werd de waarde van een goede “bank” bevestigd. In de zesde minuut van de blessuretijd schoot hij keihard binnen en nu was keeper Lode van Hattem wel verslagen.

Vlak na deze goal floot scheidsrechter Frank de Winter af voor het laatste fluitsignaal en kon VVOG Harderwijk wederom drie punten bijschrijven. Volgende week treft VVOG Harderwijk in een thuiswedstrijd S.J.C. uit Noordwijk.