VVOG Harderwijk toont veerkracht (wedstrijdverslag)

VVOG Harderwijk heeft zijn thuiswedstrijd tegen HVV Hollandia winnend weten af te sluiten. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk een 3-2 overwinning. VVOG Harderwijk startte in dezelfde samenstelling als vorige week in de uitwedstrijd tegen AFC 34.

Het eerste wapenfeit van deze wedstrijd deed zich voor voor de goal van de weer uitstekend keepende Lars Reijnen. Inzetten van Abelskamp en Schermer werden door Lars keurig keurig verwerkt of naast “gekeken”

In de tiende minuut een kans voor Max Leeflang. Maar ook deze leverde geen doelpunt op. Het spel golfde op en neer. Hollandia voetbalde goed mee met VVOG Harderwijk. De mannen van Gert Kruys namen naar mate de eerste helft vorderde wel meer het intiatief. Een vrije trap van Mike van de Laar werd door keeper Bakker uit de bovenhoek geranseld. Een kopbal van Danny van den Meiracker belandde op de paal na een hoekschop van Mike van de Laar. Ook een doelpunt van Joshua Patrick werd ( terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Zo ging de rust in met een 0-0 stand. Na rust twee ongewijzigde ploegen. De tweede helft was koud begonnen of Joshua Patrick kreeg het op zijn heupen en glipte weer eens langs zijn tegenstander. Zijn voorzet werd in eerste instantie gekeerd door doelman Bakker maar de rebound werd keurig ingeschoten door Danny van den Meiracker. Zijn eerste doelpunt en VVOG Harderwijk op 1-0. VVOG Harderwijk controleerde de wedstrijd op dat moment. Een paar minuten later ging Joshua Patrick er weer eens vandoor maar nu ging zijn inzet voorlangs.

In de 61e minuut wisselde Trainer Gert Kruys. Elikia Mbinga kwam in het veld voor Bram Hakvoort en bij Hollandia werden door trainer Keppel drie spelers gewisseld. Vooralsnog leverde dit geen resultaat op. VVOG Harderwijk bleef de bovenliggende partij. In de 70e minuut kwam Mats Zwart in het veld voor Danny van den Meiracker. Nog geen minuut later werd Mats de diepte ingestuurd maar werd onreglementair neergelegd door keeper Bakker. Deze raakte daarbij geblesseerd maar kon gelukkig verder. De strafschop werd door Joshua Patrick feilloos ingeschoten. 2-0.

De wedstrijd leek gespeeld. Leek want Hollandia dacht daar anders over. Hollandia stuurde centrale verdediger Inyarnah naar de punt van de aanval. VVOG Harderwijk kwam er steeds minder uit en liet zich terugdringen. VVOG Harderwijk vooralsnog overeind maar in de 84e en de 87e minuut kwam Hollandia langszij. Margaritha en Inyarnah waren de doelpuntenmakers. Even leek het erop zelfs nog naar een nederlaag werd gevoetbald.

Jarno van de Vegt kwam in het veld voor Mike van de Laar. VVOG Harderwijk boorde de laatste krachten aan. In de 93e minuut kreeg VVOG Harderwijk een vrije trap. Jeffrey Snijders ging achter de bal staan en sneed de vrije trap goed aan voor de goal. Floris Mulder kopte de bal in de doelmond. Deze kwam voor de voeten van Ferdi van Looy en deze schoot de bal onberispelijk binnen. De goed fluitende scheidsrechter Achanmachi floot niet lang daarna af en kon VVOG Harderwijk de drie punten bijschrijven.

Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen vv Scherpenzeel op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.