Winnend tuinontwerp voor St Jansdal gerealiseerd

Het winnende ontwerp voor de binnentuin van Bouwdeel Zuid bij St Jansdal Harderwijk is werkelijkheid geworden! In samenwerking met de afdeling Bouw & Huisvesting kregen de studenten van het Christelijk College Groevenbeek de kans om een out of the box, duurzaam en realistisch ontwerp voor de ‘Healing Garden’ te maken.

Een healing garden is een speciaal ontworpen tuin of buitenruimte die gericht is op het bevorderen van welzijn, ontspanning en herstel

Lieke Heemskerk en Lydia Swijnenburg, 5e jaars vwo-studenten, bedachten een tuin met een hart als middelpunt. "Het is belangrijk om liefde te delen, zeker in een ziekenhuis. We hopen dat iedereen die hier komt kan genieten van de tuin en zich weer een beetje geliefd voelt." De studenten hielpen met het poten van de eerste planten. "Geweldig om ons ontwerp tot leven te zien komen."
 
De binnentuin maakt deel uit van het bredere bouwwerkproject van St Jansdal in Harderwijk. Dit omvat renovatie- en nieuwbouwwerkzaamheden in Harderwijk, waaronder de renovatie van de kliniek en de bouw van een nieuw bouwdeel. De samenwerking met het Christelijk College Groevenbeek past perfect bij de slogan van het ziekenhuis ‘Samen bouwen aan de zorg!’ en benadrukt de waarde van lokale betrokkenheid. Meerdere Havo/VWO klassen hebben meegedaan aan dit project. St Jansdal wilde de leerlingen kennis laten maken met de diversiteit van werkzaamheden in een ziekenhuis.
 
De verhuizing naar de vernieuwde locatie is gepland voor april 2025. Het masterplan, dat in 2020 van start ging, zal in 2027 zijn voltooid en zorgt ervoor dat het ziekenhuis optimaal is ingericht voor toekomstbestendige, hoogwaardige zorg.

Binnentuin Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk